petak, 18. siječnja 2019.

Dopisi o nelegalnim baznim stanicama u Zagrebu




Svjedoci smo da se svakodnevno u našoj blizini pojavlju bazne stanice (antene mobilnih operatera) štetne po naše zdravlje.


Na našem Google disku na web adresi http://bit.ly/dopisi_zagreb nalaze se dopisi koje smo pripremili kako biste ih mogli podijeliti s vašim susjedima, prijateljima ili poznanicima i upozoriti ih na po zdravlje štetne bazne stanice (antene mobilnih operatera) koje se

postavljaju bez dozvola i suprotno odredbama Gradske skupštine grada Zagreba i GUP-a Grada Zagreba iz 2016. koji ograničava postavljanje baznih stanica kako se navodi u dokumentu koji je definiran u članku 23.:

“Omogućuje se smještaj sklopova pokretnih komunikacija antenskim prihvatima na građevinama, u skladu s posebnim propisima, osim u zonama individualne i niske gradnje stambene (S), mješovite (M, M1, M2) i javne i društvene namjene - socijalne (D2), predškolske (D4) i školske (D5).

Antenski prihvat mora biti najmanje 12 metara viši od svih građevina u krugu od 100 m.”



Na ovakav način upozoravanja smo se odlučili s obzirom da se mediji i institucije ne žele uključiti u ovu ozbiljnu problematiku te upozoriti na štetnost zračenja, posebice na štetnost po zdravlje djece koja su ugroženija od nas starijih. Kako smo već napisali bazne stanice se postavljaju bez dozvola, bez suglasnosti susjeda i suvlasnika zgrade, preko noći, pod prozorima vaših spavaćih soba, a sve silom teleoperatera.
 

Bazne stanice postavljaju se na zdravstvene ustanove, u blizini škola i vrtića, domova za starije, u gusto naseljenim stambenim zonama,... 

Odlučili smo tome stati na kraj i zajedno s ostalim udrugama i inicijativama osigurati zakone kakvi se provode u većini ostalih europskih zemalja, a osiguravaju minimalan utjecaj na zdravlje, a sve uz niže razine zračenja.


*Molimo da odabrani dopis/e proslijedite, objavite na društvenim mrežama, umnožite i ubacite u poštanske sandučiće, poljepite na oglasne ploče u zgradi ili naselju, poljepite po naselju, podijelite u školi ili vrtiću koju pohađaju vaša djeca ili djeca vaših prijatelja ili poznanika,...



IZVORI:


Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja - HUZEZ
www.huzez.hr
www.fb.com/huzez

Društvo Zdravo Naselje - Pula
www.fb.com/dzn.org

Neionizirajuće zračenje, zdravlje i okoliš
www.empzdravlje.blogspot.com

 









Zagreb bez zračenja
https://zagrebbz.wixsite.com/zagrebbz
www.fb.com/zagrebbz


Izvor dokumenta: 
https://bit.ly/_info_dopisiPDF

Nema komentara:

Objavi komentar