nedjelja, 20. siječnja 2019.

Bazne stanice - Lisičina 36. i 38., Zagreb



Bazne stanice (antene) svih triju mobilnih operatera postavljene su na dvije kuće u naselju na adresama Lisičina 36 i Lisičina 38, Zagreb
Susjedi su  izloženi 24 - satnom po zdravlje štetnom elektromagnetskom zračenju.

Bazna stanica postavljena je suprotno važećem GUP-u, koji onemogućuje smještaj sklopova pokretnih komunikacija antenskim prihvatima na građevinama u zonama individualne i niske gradnje stambene (S), mješovite (M, M1, M2) i javne i društvene namjene - socijalne (D2), predškolske (D4) i školske (D5).


Antenski prihvat mora biti najmanje 12 metara viši od svih građevina u krugu od 100 m.

Nelegalno i štetno uz klasifikaciju ovakve vrste zračenja od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) kao potencijalno kancerogeno (grupa 2B).

Evaluacija istraživanja pokazala je bezbroj nepovoljnih bioloških učinaka bežičnog zračenja, uključujući reproduktivnu disfunkciju, imunosnu disfunkciju, sintezu proteina stresa, poremećaje spavanja i pamćenja,  glavobolje, oksidacijski stres, razvoj i povećanje tumora, probleme sa štitnom žlijezdom i još mnogo toga.


Ovim putem pozivamo susjede da nam se pridruže u borbi kako bismo utjecali na institucije i medije i zabranili rad bazne stanice te od institucija dobili rješenje da se bazna stanica ukloni kako bismo zaštitili zdravlje naše djece, a i nas samih!

Molimo da kontaktirate inicijativu Zagreb bez zračenja na mail zagrebbz@gmail.com

Više o baznoj stanici možete saznati na sliiedećim linkovima
www.facebok.com/zagrebbz, http://bit.ly/ZG_lisicina
Izvor dokumenta:
http://bit.ly/dopis_lisicina


Nema komentara:

Objavi komentar